top of page
Here are some of the legends you will meet at the festival and more names are coming!  
Covid 19 update: If the festival is canceled or restrictions prevent us from conducting a safe event then the festival pass will be refunded. It will also be possible to transfer festival passes to the Liverpool Festival 2022

JAN MØLBY

JAN MØLBY.png

Mølby er dansken fra Kolding som hentet 3 ligamesterskap gjennom sine 12 år i Liverpool FC. Han var midtbane eleganten som styrte det aller meste som skjedde på banen. Han var også regnet som den aller sikreste fra straffesparkmerket og scoret hele 42 mål og bommet på kun 3 fra 11 meteren.

Han debuterte på det danske A -landslaget som 19 åring og fikk 33 landskamper hvor høydepunktet var semifinalen i EM 1984 hvor Danmark røk for Spania etter straffesparkkonkurranse. Dansken kom fra Ajax til Liverpool i 1982 og hadde da både liga- og cupmesterskap med seg fra Nederland.

 

Vi gleder oss til å få denne fantastisk hyggelige fyren til Gjøvik og vi gleder oss til han skal dele de gode historiene fra et langt fotball-liv i rødt!

GLENN HYSÈN

glenn_edited.jpg

Hysén startet sin karriere på senornivå i IFK Göteborg og etablerte seg raskt som en tøff forsvarsspiller. I 1983 ble han kåret til årets fotballspiller i Sverige og ble også tatt ut på landslaget. Etter opphold i både PSV Eindhoven og Fiorentina ble det engelsk fotball på Hysèn  En stund så det ut til at han skulle gå til Manchester United, men Liverpool viste interesse og Hysén foretrakk Anfield fremfor Old Trafford. Ved siden av veteranen Alan Hansen og unggutten Gary Ablett i Hansens skadeperiode var Hysén en viktig del av Liverpool da de vant ligagullet i 1990, et ligagull som det tok 30 år å gjenta.

 

Glenn var kaptein for Sverige under VM i Italia i 1990 og kan bokføre 68 kamper i gult og blått. Hos Liverpool ble det 82 kamper og han da Kenny Dalglish trakk seg som manager og Graeme Souness tok over fikk han lite spilletid, og i 1992 dro han tilbake til Sverige for å avslutte karrieren i GAIS.

 

Vi gleder oss til Glenn tar turen over fra nabolandet og kan love at dette er en svenske med godt humør og gode historier på lager

bottom of page