top of page
Here are some of the legends you will meet at the festival and more names are coming!  
Covid 19 update: If the festival is canceled or restrictions prevent us from conducting a safe event then the festival pass will be refunded. It will also be possible to transfer festival passes to the Liverpool Festival 2022

SAMI HYYPIÄ

sami.jpeg

Finske Sami Hyypiä var en klippe i midtforsvaret og dannet par med spillere som Stéphane Henchoz, Jamie Carragher, Martin Skrtl og Daniel Agger. I 2000/01 sesongen delte Sami kapteinsbindet med Robbie Fowler. I en sesong hvor Liverpool hentet hjem en historisk cup-treble med trofè fra Ligacupen, FA-cupen og UEFA-cupen! Kapteinsbindet hadde han frem til Steven Gerrard tok over i 2003

Sami spilte 464 kamper for Liverpool, 455 av disse fra start. Gjennom sine år i rødt så var høydepunktet da han i 2005 kunne være med og løfte Champions league trofeet, etter den legendariske kvelden i Istanbul. Han har også ledet det Finske landslaget med kapteinsbindet på armen, hele 105 landskamper ble det. Det gjør at han er en av de med flest landskamper for Finland.

24. mai 2009 spilte han sin siste kamp for Liverpool. Da kunne han se tilbake på 10 år i rødt og 464 offisielle kamper med Liverbirdsen på brystet, og 455 av disse var fra start.

STEVE McMANAMAN

Steve-McManaman-Liverpool-League-Cup-trophy.jpg

Steve kom inn i ungdomsfotballen hos LFC i 1988 og skrev profesjonell kontrakt i 1990. Den gangen ble LFC ledet av selveste Kenny Dalgliesh. Midtbanespilleren scoret 43 mål for LFC men var først og fremst en tilrettelegger for to av målmaskinene til Liverpool på den tiden, Robbie Fowler og Michael Owen. Macca var i mange år spilleren med flest målgivende pasninger for Liverpool gjennom tidene
Etter 10 år i Liverpool gikk turen til Real Madrid hvor han vant både serie og Europacup. Han var i sin tid den mest suksessrike engelske fotballspilleren utenfor England, om man teller i antall troféer og titler, og han var den første engelske fotballspilleren som vant Europacupen med en ikke-britisk klubb.

Steve avsluttet sin karriere med to sesonger i Manchester City, hvor han ble gjenforent med Robbie Fowler. Den gang under manager Kevin Keegan, en av de største legender gjennom alle tider. 

PHIL THOMPSON

phil thompson.jpg

Phil Thompson skrev kontrakt med Liverpool som 17 åring og allerede året etter, i 1972/1973-sesongen var Phil delaktig da Liverpool vant både ligaen og UEFA-cupen. Sesongen etter tok han over plassen til Larry Lloyd permanent i Liverpool, og dannet et fantastisk midtstopperpar sammen med den legendariske Emlyn Hughes.

 

Mr. Thompson var med gjennom hele perioden som man gjerne kaller gullæraen til Liverpool. Han har hentet hjem alt av sølvtøy, fra ligamesterskap, til FA-cup og europeiske trofeer. Han bekledte også kapteinsbindet fra 1979, til Graeme Souness tok over i 1981, og kan notere seg for 42 landskamper for England.

DAVID FAIRCLOUGH

_96045581_fairclough_getty.jpg

Mange av oss minnes med glede rødtoppen som kom fra eget juniorsystem og som snart fikk kallenavnet Supersub.    
63 åringen David Fairclough er født og oppvokst i Liverpool og spilte seg via klubbens U18 lag inn i A-stallen. Spissen debuterte i 1975 og kunne notere seg for for 7 mål på 14 kamper, i en sesong som la grunnlaget for kallenavnet Supersub, i 9 av kampene kom han inn som reserve. Det hører også med til historien at klubben vant både serien og UEFA cupen den sesongen.


Da Fairclough debuterte i 1975 så var det på et lag med store profiler som Ray Clemence (RIP) Phil Neal, John Toshack, Ian Callaghan, Terry McDermott og Kevin Keegan for å nevne noen. Og gjennom årene i rødt skulle han også spille sammen med andre store profiler og legender som var med og farget England og Europa rødt!


I 1977 kom kanskje Faircloughs mest berømte mål da Liverpool måtte score to mål mot  St. Etienne i Europacupen for å gå videre. 20 minutter før slutt kom Fairclough inn på banen, og etter seks minutter satte han ballen i mål foran «The Kop». TV-kommentatoren Gerald Sinstadt utbrøt: «Supersub strikes again».

John Aldridge

aldridge.jpg

Det er en svært hyggelig fyr som tar turen til Liverpoolfestivalen i august. Aldo har masse historier på lager og ser ut til å trives svært godt sammen med supporterne. Han fikk tre og en halv sesong i Liverpool-trøya men står likevel igjen som en av de aller beste og mest effektive spissene vi har hatt. 104 kamper og 64 mål sier det meste, i tillegg så er han født og oppvokst i Liverpool. Sånn blir du legende!

John «Aldo» Aldridge ble hentet inn til klubben midt i 1986/87 sesongen for å erstatte Ian Rush. For å legge minst mulig press på Aldo så valgte manager Kenny Dalglish å gi han drakt nummer 8 i stedet for Rush` sin tidligere drakt, nummer 9. Den første hele sesongen bøttet han inn hele 29 mål på 45 kamper og fulgte opp neste sesong med hele 31 mål.

 

Aldo er født og oppvokst i Liverpool men har representert Irland på fotballbanen. Bestemoren var irsk og da Aldo ble forespurt om å spille for Irland så takket han ja. Det ble 69 landskamper og 19 mål før hans siste landskamp i oktober 1995. Aldo avsluttet fotballkarrieren i «Liverpool» klubben Tranmere og var manager for samme klubb i perioden 1995 – 2001.

bottom of page